Over Skribi

De makers

Overstappen op Skribi

Kostencalculator

Veelgestelde vragen

Skribi is gebouwd en opgericht door Geert Eikelboom en Gersom. Wat aanvankelijk begon als een schoolopdracht, eindigde in een professioneel opgezet online ledenadministratiesysteem voor kerken. We hadden voor aanvang al enkele jaren ervaring met programmeren en webdesign. Geert studeert momenteel Scheikundige Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven en Gersom volgt de opleiding Medische informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hieruit zou u kunnen concluderen dat Skribi vooral een hobbyproject is. Misschien doet die term enigzins af aan de professionaliteit waarmee wij het benaderen, maar die benaming laat zeker zien waar onze motivatie vandaan komt.

Vanaf 2013 is Skribi ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In samenwerking met B-boom webhosting en webdesign wordt Skribi onderhouden en verder ontwikkeld.

Gegevens:

Skribi
Everingen 22
4535 JD Terneuzen

KvK: 57848394
BTW: NL207486931B01

Vanzelfsprekend heeft elke gemeente in Skribi een eigen database, waarmee meerdere gebruikers kunnen werken. Privileges kunnen per gebruiker worden ingesteld. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u een berichtje sturen. We maken dan een database voor u aan. Uw huidige database kan dan in Skribi geïmporteerd worden, waarna u tegen een kleine vergoeding een periode van Skribi gebruik kunt maken.

De kosten voor het gebruik van Skribi zijn laag. De prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal leden en doopleden. In deze prijs zijn alle mogelijkheden van Skribi begrepen. Op basis van de ervaringen van gebruikers zal Skribi verder ontwikkeld worden. Alle gebruikers hebben direct toegang tot de nieuwste functionaliteit. Uiteraard is er een handleiding, deze wordt uitgebreid en is nog niet helemaal voltooid, onze excuses daarvoor.

De prijzen die worden gehandhaafd voor Skribi zijn afhankelijk van de grootte de kerk in kwestie. In de onderstaande calculator kunt u aan de hand van het ledenaantal direct de prijs berekenen. Deze prijs is all-in en omvat zaken als hulp bij het overstappen, blijvende ondersteuning en beschikking over alle nieuwe functies die in de toekomst in Skribi zullen worden ingebouwd.

Uw kerk heeft leden.
Dan is de jaarlijkse prijs voor het gebruik van Skribi: 0,00 incl. 21% BTW.

Hoe veilig is Skribi?
Uiteraard hebben wij zorgvuldig aandacht besteed aan de veiligheid van Skribi. Uw browser verbindt met de Skribi-server door middel van een met SSL versleutelde verbinding. Banken gebruiken dit bijvoorbeeld ook voor hun online diensten. Het is met deze encryptie zo goed als onmogelijk voor hackers om uw internetverkeer te onderscheppen. De aanwezigheid van SSL encryptie kunt u te allen tijde controleren door bovenin uw browser te kijken of er een slotje/vierkantje zichtbaar is (dat bij reguliere websites niet zichtbaar is). Daarnaast hanteren wij een strikt beleid voor het inloggen: na enkele pogingen wordt het account geblokkeerd. Hierdoor wordt de bescherming tegen inbraak direct bepaald door de sterkte van uw wachtwoord.
Hoe betrouwbaar is Skribi?
In de realiteit is Skribi betrouwbaarder dan software op uw thuiscomputer. Er wordt van uw ledenadministratie namelijk een meervoudige backup gemaakt. Hierdoor kan bij een ongewenste beschadiging van het systeem de data snel weer worden hersteld. De kans dat alle opslagmedia waarop uw data wordt opgeslagen tegelijkertijd kapot gaan, is vele malen kleiner dan dat uw thuiscomputer het begeeft.
Hoe garanderen wij continuïteit?
Een betere vraag is natuurlijk: Waarom zouden wij geen continuïteit leveren? We zijn verknocht aan Skribi, er zit ontzettend veel werk van ons in en we vinden het leuk om het verder te ontwikkelen. Op dit moment is het Skribiteam tweekoppig, dat is nu ruim voldoende om het systeem soepel te laten draaien, te onderhouden en uit te breiden. De programmacode is overigens gestructureerd opgebouwd en goed gedocumenteerd, zodat andere experts hier ook hun weg in kunnen vinden, wanneer dat nodig zou zijn. En tenslotte: een faillissement is niet mogelijk - we hebben geen investeringen gedaan in gebouwen en apparatuur. Daarom kunnen we continuïteit garanderen. Eventueel blijft voor u de weg naar een ander systeem ook open. Alle gegevens kunnen namelijk worden geëxporteerd, zodat deze in een ander systeem kunnen worden gebruikt. Maar we zullen er uiteraard voor zorgen dat u niet weg wilt.
In welke browsers werkt Skribi?
In alle recente browserversies zal Skribi probleemloos werken. Hieronder vallen de nieuwste versies van Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari en Opera. Naarmate u een oudere versie hebt, zal de kans groter zijn dat u tegen fouten aanloopt. Als u met een verouderde browser werkt, adviseren wij u die bij te werken.